Motala sporthall
27 februari 2022
14:15

Referat: Motala Futsalklubb - Katrineholms SK FK

Dags för kval och bortamatch i Motala. Riktigt kul och spännande att se nivån på lag från andra distrikt. Efter att kolla lite på nätet får man fram att Motala verkar vara ett satsande lag med många meriterade spelare. De har två spelare som lirade i SFL förra året där Cherbel Hannas med 29 mål på fyra seriematcher minst sagt sticker ut. Motala vill upp en division och kampa med stadens etta, Dribbla, och få till derbyn nästa år.
I vanlig ordning drabbas vi av några kännbara tapp i truppen då Fatha åkte på en rejäl lårkaka i gårdagens match med VFC och även Daud försvann på matchdagen. Med de tidigare skadorna på Johannes och Jacke är det samma manfall på vingar i KSK som det var på mittbackar i Liverpool förra året.

Vi kommer dock till Motala med gott självförtroende och stor tro på att vår defensiv ska ge oss omställningar. Lite kul att känna av div 1 proffsigheten men otroligt informativ domartrio där man till och med har en tredjedomare som håller ordning på att vi byter och hanterar västarna på rätt sätt. Dagen till ära har lokaltidningen även sändning från matchen och riktigt sköna reportrar visar stort intresse för matchen.

När matchen sedan kommer igång märker vi ganska snabbt att Motala är ett klart mycket bättre lag än de gäng vi mött tidigare under säsongen. Samtidigt ser vi att vi hänger med även om Motala har mer boll. De har också tydligt intränade spelmönster och spelare som inte vilar på fel sida. Vi är noggranna och ligger tätt så vi klarar 1-1 situationerna vi ställs inför men har ganska svårt att skapa ordentliga chanser. Det är väldigt tydlig att vi inte har råd med några okoncentrerade stunder för då nyttjar Motala detta direkt. Efter knappt 6 minuter när vi känner att vi klarar av deras offensiv tappar vi en knapp meter i markeringen på ett inspel och deras målskytt nr 1, Charbel Hanna lurar Karja i kassen och vi är ett mål efter.

Resterande del av halvleken följer samma mönster. Motala är mer bollförande men vi är täta och släpper inte till mycket men skapar inte jättemycket men vi får några lägen där det med lite medstuds skulle kunna bli mål. Halvtidsresultatet 1-0 till Motala är ändå rättvist men vi är absolut inte chanslösa så vi har tron på att kunna vända.
I andra åker vi tyvärr på ett tungt 0-2 efter drygt två minuter där vi har kontroll på bollen men tappar den så Motala får ett enkelt mål. Vi fortsätter jobba på och får till slut en riktigt bra omställning där Plantin vinner sin duell och kan sätta en längre boll på Bago som är helt fri och rullar kallt in 2-1 mellan målvaktens ben. Nu kommer vi mer och mer in i matchen och det finns fler bara chanser och vi får 3-2 lägen men de är duktiga på att jobba hem och sätter vi inte passen perfekt hinner de ifatt oss. Istället åker vi på ett 3-1 mål efter bra Motala spel. Vi ger oss dock inte och skaffar oss en del frisparkar och med 6,5 minuter kvar sätter Linus 3-2 på Bagos pass. Vi får väl inte till något direkt tryck men fortsätter få lite halvchanser och med två minuter kvar får de sin femte frispark emot sig så nästa är långstraff. Vi ser chanser och får ett riktigt bra 3-1 läge där vi tyvärr passar mellan de framstormande röda tröjorna så det rinner ut i sanden. Istället sätter de 4-2 med 30 sekunder kvar på ett riktigt fint skott. I sista sekunden får vi sedan vår långstraff som Bashir dunkar upp i krysset och det slutar 4-3.

Vi hade förstås så gärna klarat ett kryss borta och känns lite surt när vi är så nära. Vi göra dock en riktigt fin insats mot ett lag som är på en annan nivå än de som vi mött under vintern. De har riktigt fina spel och även individuell styrka och det märks inte när det byter spelare utan finns kvalité i alla spelarna som de sänder ut på fältet. Vi ger dem en rejäl match men för att vinna mot ett sådant lag får vi inte göra några misstag och vi måste vara kliniska och ha lite kantboll när vi får lägen. Nu spelar vi bra försvarsspel och är mer fokuserade än vi varit under hela säsongen men de få misstag vi gör blir vi straffade för.

Det är klart att nu blir det svårt att ta sig vidare men man vet aldrig vad som händer med friplatser och konstigare resultat har hänt när det blir bortamatch så en vinst ska vi ta nästa vecka för att ge oss så bra förutsättningar det går inför sista omgången då vi vilar.